Agenda

In deze agenda vindt u de open workshops van Luistergoud. U kunt zich hiervoor aanmelden. Tenzij anders aangegeven, is de workshop online. Voor al onze evenementen: zie de agenda op de homepage.

Actief luisteren (avond)

Hoe maak je van luisteren een activiteit van aandacht, aansluiten en doorvragen?

In deze workshop verbeter je je luisteren.
Luisteren lijkt passief maar wanneer je écht  naar iemand luistert is dat een actieve bezigheid. Je biedt niet alleen je aandacht aan, maar je zet ook vaardigheden in; vaardigheden die leiden tot een beter contact. Deze vaardigheden zijn: aandachtig zijn, aansluiten en doorvragen. En daarmee gaan we in deze bijeenkomst aan de slag. Stroop de mouwen alvast maar op! 

Aan de orde komen:
- Behoeften en tempo van de ander in relatie tot jouw behoeften en tempo. Wie sluit bij wie aan?
- Oefenen met samenvatten;
- Oefenen met soorten vragen;
- Hoe je kunt focussen op zowel het verhaal als op de emoties van de ander.

Iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving, kan zich inschrijven voor deze online, gratis workshops. Er is plaats voor maximaal 25 mensen per groep, bij een minimum van 7 deelnemers gaat de workshop door. Meld u zich aan via het onderstaande inschrijfformulier. Drie dagen voor de workshop plaatsvindt, krijgt u de inloggegevens per mail toegestuurd.

Informatie

Start datum 27-05-2024 19:00
Eind datum 27-05-2024 21:30
Prijs per persoon Gratis

"Ik heb het onderscheid geleerd tussen probleemgericht en persoonsgericht vragen stellen. Nu ben ik mij ervan bewust hoe waardevol een luisterend oor kan zijn voor de ander."

José, deelnemer workshop vrijwilligerswerk Gouda