Agenda

In deze agenda vindt u de open workshops van Luistergoud. U kunt zich hiervoor aanmelden. Tenzij anders aangegeven, is de workshop online. Voor al onze evenementen: zie de agenda op de homepage.

Stop met redden, ga helpen!

Loopt een gesprek niet helemaal lekker, dan is de kans groot dat je in de reddersdriehoek (Transactionele Analyse) bent beland. Dit gebeurt overal, op je (vrijwilligers)werk, thuis of aan de kassa in de supermarkt. Ons dagelijks leven zit er vol mee.

Binnen de redders- of dramadriehoek zijn de rollen helder: er is een slachtoffer, een aanklager en een redder. De rol van de één drukt de ander in een andere positie. Slachtoffergedrag roept reddergedrag op. De aanklager maakt van de ander een slachtoffer. En zo wisselen de rollen oneindig door. Dit is geen gezond communicatiepatroon en in deze workshop krijg je inzicht in hoe dit model werkt en hoe je tot een ander en gezond model kunt komen: de potentiedriehoek.

Aan de orde komen:
- Het verschil tussen redden en helpen;
- De verschillende rollen (redder, aanklager, slachtoffer) die relaties doen vastlopen;
- De potentiedriehoek;
- Wat nodig is om effectief te kunnen helpen.

Iedereen die zich vrijwillig inzet voor de samenleving, kan zich inschrijven voor deze online, gratis workshops. Er is plaats voor maximaal 25 mensen per groep, bij een minimum van 8 deelnemers gaat de workshop door. Meld u zich aan via het onderstaande inschrijfformulier. Drie dagen voor de workshop plaatsvindt, krijgt u de inloggegevens per mail toegestuurd.

Inlog vanaf 13.15 uur.
Trainer: Ben de la Mar

Wilt u namens uw vrijwilligersorganisatie een gratis workshop op maat bij u op locatie (of via zoom) boeken? Lees hier meer.

Informatie

Start datum 16-10-2023 19:00
Prijs per persoon Gratis

Inschrijving niet meer mogelijk

"Dankzij de training van Luistergoud hebben vrijwilligers handzame tools gekregen en een bewustwordingsproces doorgemaakt op het gebied van communicatie."

Monique, organisator workshops voor vrijwilligers, Pijnacker-Nootdorp