Over ons

LuisterGoud is een initiatief van Stichting Vrienden van de Telefonische Hulpdiensten. De stichting heeft als doel om het vrijwilligerswerk in en om Rotterdam te versterken.

Ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van Sensoor in Rotterdam en omstreken, wil Stichting Vrienden van de Telefonische Hulpdiensten ‘Goud’ brengen naar allerlei initiatieven waar vrijwilligers tot steun zijn voor hun medemens. Met het project LuisterGoud bieden trainers gedegen kennis en kunde: het beste uit de traditie van 60 jaar Telefonische Hulpdienst Sensoor, nu Luisterlijn.

De stichting subsidieert deze luister- en gesprekstrainingen ter gelegenheid van dit jubileum. Een cadeau aan de samenleving, met dank aan de medewerking van de Gemeente Rotterdam.

Subsidie

Vrijwilligersorganisaties uit Rotterdam of omgeving kunnen een gratis training ontvangen. Dit is een geschenk aan de Rotterdamse samenleving vanwege het 60 jarig bestaan van de telefonische- en online hulpdienst in Rotterdam en omstreken. 

Om in aanmerking te komen, voldoet je organisatie aan de volgende voorwaarden:

- De inzet van de vrijwilligersorganisatie is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van relaties en/of mentaal welzijn. Denk aan maatjesprojecten, inloophuizen of schuldhulpverlening. 
- Het initiatief bevindt zich in of rond Rotterdam. 
- De aanvraag voor een training is een aanvulling op het aanbod van betaald werk en verdringt dus geen werk van beroepskrachten.
- De groepsgrootte bedraagt minimaal 8 mensen en de training duurt een dagdeel.
- Jouw organisatie zorgt voor de logistieke ondersteuning: Je bent verantwoordelijk voor een trainingsruimte en draagt zorg voor koffie en thee voor de deelnemers.

Je betaalt een borg van €350,-. Dit bedrag ontvang je daags na de training retour indien je aan bovenstaande voorwaarden hebt voldaan. Wil je meer weten over deze subsidieregeling, neem dan contact met ons op.