Jolanda Padding

“Contact zorgt voor verbinding, verbinding zorgt voor zingeving” 

Het mooie aan het trainen van vrijwilligers vind ik dat ze zeer gemotiveerd zijn. Ze hebben een intrinsieke behoefte om te leren. Tegelijkertijd kan ik ook van hén leren, omdat zij zelf vanuit allerlei verschillende achtergronden bij het vrijwilligerswerk terecht zijn gekomen.

In mijn trainingen en workshops leg ik communicatie onder een vergrootglas en maak ik het effect hiervan inzichtelijk. Vooraf verdiep ik mij in het thema en ontwerp ik een werkvorm die past bij de deelnemers. Tijdens de bijeenkomst stimuleer ik reflectie en help ik om inzicht te verkrijgen in ieders eigen motivatie, behoefte, mogelijkheden en beperkingen. Er is interactie en ruimte voor een lach en een traan. Na afloop hebben de deelnemers iets om over na te denken, met elkaar te bespreken, uit te proberen of een volgende stap te zetten.

Het raakt mij als deelnemers aangeven dat zij zich veilig hebben gevoeld in de groep, waardoor er veel openheid was. Door die openheid neemt de kans toe om écht iets te leren. Wanneer ik daar de juiste randvoorwaarden voor heb geleverd, ben ik tevreden.