Coot Roosenboom

“Een veilig klimaat scheppen, waarin mensen van en met elkaar willen leren”

Relevante opleidingen: 
2019: Train de Trainer, School voor Trainingen Trainer/workshopbegeleider bij Luistergoud
2016: Werken met rollenspel, School voor training
2015: Narratieve inspiraties in de hulpverlening, Interactieacademie
2004-2008: Social Work, Hogeschool Rotterdam

Relevante werkervaring: 
2020-heden: Trainer/workshopbegeleider bij Luistergoud
2018-heden: Lid Kerngroep Coalitie Erbij Rotterdam
2008-heden: Trainer/begeleider bij de Luisterlijn Rotterdam e.o.
2007-2008: Trainer/begeleider bij Teletrust Den Haag

Motivatie:
Workshops geven aan vrijwilligers is dankbaar werk. Vrijwilligers zijn gemotiveerd om zich te verbeteren in hun werk. Ze zijn als sponzen: ze absorberen gulzig de aangeboden les- en oefenstof en geven het weer door in de gesprekken die zij voeren.

Als trainer schep ik een veilig klimaat waarin mensen van en met elkaar willen leren. Ik maak gebruik van diverse communicatiemodellen, praktijkvoorbeelden en metaforen. Als trainer ben ik gericht op wat er in het hier en nu gebeurt met de deelnemers in de groep. Natuurlijk heb ik een programma als basis voor de workshop, maar ik wijk daarvan af als ik merk dat de focus op iets anders gericht moet zijn. Wat ik plezierig vind om te merken, is wanneer individuen die toevallig bij elkaar in een training komen, al snel een verbinding aangaan en een waardevolle en waardevaste groep vormen.

Wanneer de spreekwoordelijke kwartjes vallen en mensen dingen uitproberen die winst opleveren in de communicatie, ben ik tevreden. Ik vind het mooi als vrijwilligers bereid zijn om hun kwetsbaarheden en onvolkomenheden in te zetten om te groeien.

“De twee workshops van Luistergoud hadden een open en veilige sfeer. Onze vrijwilligers gingen naar huis met een hoop nieuwe handvatten voor een goed gesprek, én een goed gevoel.“

Ieke Anker, projectcoördinator Netwerk Nieuw Rotterdam