Donderdag 11 november: Aandachtslezing Damiaan Denys

Op 11 november 2021 spreekt filosoof en hoogleraar psychiatrie Damiaan Denys in debatcemtrum Arminius over de vraag 'Waarom zijn we gelukkig én depressief?'. De avond start om 20:00 uur. 

 

Er is iets geks aan de hand. Nederland behoort tot de gelukkigste landen ter wereld. Nooit eerder was de welvaart hoger, rijkdom groter en levenskwaliteit beter. Nederland staat aan de top van de wereld in onderwijs, leefomgeving, gezondheid, veiligheid en welzijn. Toch lijden vier op de tien Nederlanders eens in hun leven aan een psychische stoornis en zijn jaarlijks een miljoen mensen in behandeling voor psychische klachten. We zijn gelukkiger dan ooit, maar ook zieker dan ooit. Hoe kunnen we deze paradox begrijpen? Verwachten we te veel van het leven? Is de druk om gelukkig te zijn te groot?

Voorafgaand aan de lezing wordt de Aandachtsaward uitgereikt, voor mensen die zich met aandacht inzetten voor de Rotterdamse samenleving.

Wilt u een kortingscode voor de Aandachtslezing 2021? Meldt u hier aan voor onze online nieuwsbrief die maximaal twee keer per jaar verschijnt. U ontvangt tijdig de kortingscode. De Aandachtslezing is een samenwerking tussen debatcentrum Armnius, Stichting Mara, Samen010 en Luistergoud. Hier kunt u direct tickets kopen.