Coot Roosenboom

“Ik schep een veilig klimaat waarin mensen van en met elkaar willen leren”

Trainingen geven aan vrijwilligers is dankbaar werk. Vrijwilligers zijn gemotiveerd om zich te verbeteren in hun werk. Ze zijn als sponzen: ze absorberen gulzig de aangeboden les- en oefenstof en geven het weer door in de gesprekken die zij voeren.

Als trainer schep ik een veilig klimaat waarin mensen van en met elkaar willen leren. Ik maak gebruik van diverse communicatiemodellen, praktijkvoorbeelden en metaforen. Als trainer ben ik gericht op wat er in het hier en nu gebeurt met de deelnemers in de groep. Natuurlijk heb ik een programma als basis voor de training, maar ik wijk daarvan af als ik merk dat de focus op iets anders gericht moet zijn. Wat ik plezierig vind om te merken, is wanneer individuen die toevallig bij elkaar in een training komen, al snel een verbinding aangaan en een waardevolle en waardevaste groep vormen.

Wanneer de spreekwoordelijke kwartjes vallen en mensen dingen uitproberen die winst opleveren in de communicatie, ben ik tevreden. Ik vind het mooi als vrijwilligers bereid zijn om hun kwetsbaarheden en onvolkomenheden in te zetten om te groeien.