Noor Bossers

“Als je jezelf kent, kun je ook een betere luisteraar zijn voor de ander.”

Het mooie aan trainen van vrijwilligers is dat ik met mensen werk van allerlei leeftijden en achtergronden en dat zij allen een motivatie hebben om dit vrijwilligerswerk te doen. Ik leer hun te luisteren met aandacht. Zowel naar zichzelf als naar de ander. Als je jezelf kent, kun je ook een betere luisteraar zijn voor de ander.

Ik ben een trainer die veel ruimte geeft aan mensen. Ik vind niet zo snel iets gek. Mijn houding is loyaal en open. Ik hoor regelmatig dat ik vertrouwen geef en uitnodigend ben in contact. Ik laat mensen in hun waarde, en door gericht te luisteren en door te vragen kom ik tot de kern van een persoon of situatie. Mijn passie ligt daar waar ik mensen in beweging kan zetten. Het is belangrijk dat er beter geluisterd wordt. Wanneer je echt naar mensen durft te luisteren en hen erkent op verschillende lagen, voelen zij zich gezien. Dan kan er iets helen in de ander.

Ik vind het mooi als mensen terughoudend de training binnenkomen en aan het einde van de dag met een open houding de deur uit gaan. Dan is er echt iets gebeurd.